Terug  Ben jij ook zo dol op Special K? Nu kun je de inspiratie vinden om er de hele dag door van te genieten. Van salades en soepen tot gebak en hapjes. Ontdek verrukkelijke recepten, bereid met je favoriete granen.

Citroenkaastaart

Ingredienten

45g Special K Pure Chocolade granen (of een andere variëteit van Special K)
15g afgeroomde boter (41% MG)
2 x 60g potjes 0% vet ‘Petit Suisse’ kaasjes
2 eetlepels citroensap
Zoetstof in poedervorm
½ gelatineblaadje

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.
Verkruimel de Special K granen en meng deze met uw vingers onder de gesmolten boter. Druk het mengsel op de bodem van een grote schaal (of kleine taartring). Bak in de oven gedurende 10 minuten en laat daarna afkoelen.
Laat ondertussen de gelatine zacht worden in een kom koud water, giet af en breng de gelatine vervolgens in een steelpan met het citroensap. Warm op boven een zacht vuurtje en roer totdat de gelatine is opgelost. Meng er de kaas en het citroensap onder en breng op smaak met zoetstof. Giet over het bereide granenmengsel en laat circa 1 uur afkoelen. Omkeren en smakelijk!