Terug  Ben jij ook zo dol op Special K? Nu kun je de inspiratie vinden om er de hele dag door van te genieten. Van salades en soepen tot gebak en hapjes. Ontdek verrukkelijke recepten, bereid met je favoriete granen.

Zacht gekruid Special K Original gepaneerd kippenlapje met puree van courgettes

Ingredienten

1 kippenborst
45g Special K Original
1 eiwit
½ theelepel kerriepoeder
1 klein snuifje komijnpoeder
1 kleine theelepel olie
Zout en peper
1 grote courgette
1 kleine aardappel
1 nootje boter

Recept

Snijd de courgette (ongeschild) in blokjes, schil de aardappel en snijd deze in partjes.
Breng een steelpan met gezouten water aan de kook, voeg de courgettes en aardappelen toe en kook gedurende 15 minuten.
Giet af en plet met een vork, voeg het nootje boter toe. Kruiden naar smaak.
Snijd de kippenborst overlangs in zodat een zakje ontstaat.
Voeg het eiwit, kerriepoeder, komijn, zout en peper toe in een kom en klop op met een vork.
Verkruimel de Special K granen in een andere kom.
Dip de kippenborst eerst in het eimengsel en daarna in de kom met fijngemalen granen zodat deze volledig bedekt is.
Verwarm de olie in een bakpan. Voeg de kip toe en bak op een hoge hitte totdat beide zijden goudbruin zijn.
Dien op met de puree van courgettes. Strooi de resterende Special K granen over de puree.